Despre Municipiul Campulung-Muscel - Pensiunea Alina

 
 
 

Municipiul Campulung-Muscel: Este o asezare veche fosta capitala a Tarii Romanesti. Orasul se intinde pe valea Raului Targului, avand aproape 45 000 de locuitori. Orasul pastreaza vie amintirea inceputurilor istoriei medievale romanesti, din care ne-au ramas monumente evocatoare.

Campulungul, este asezat in mijlocul unei depresiuni naturale numita de geografi "depresiunea Campulungului", la poalele Carpatilor Musceleni si in drumul vechii colonizari ardelenesti venita dinspre Bran. Este situat la circa 170 de km distanta de Bucuresti pe DN 73A drumul de legatura intre Pitesti si Brasov.
Campulungul este atestat documentar din anul1292 intr-un document allui Radu Negru Voievod. Targ de granita cu vechi privilegii, Campulungul face legatura intre Tara Romaneasca si Transilvania prin Pasul Rucar-Bran cea mai importanta ruta comerciala medievala.
Situat in depresiunea cu acelasi nume la 0 altitudine medie de 500 de m, inconjurat de Muntii lezer, Muntii Papusa-poarta de intrare in Fagaras- de dealuri pitoresti ce poarta numele de "muscele" Campulungul beneficiaza de un climat submontan moderat cu temperaturi medii anuaie sub 10 ac. Aerul Campulungului se caracterizeaza printr-un ridicat continut in ioni negativi si lipsa poluarii, din acest motiv, in perioada interbelica Campulungul, ca statiune balneo-climaterica, era comparat cu Karlo Vyvary.
Atmosfera linistita de "targ patriarhal" recomanda

Monumente remarcabile in Campulung: Ansamblul feudal “Negru Voda” ,Biserica Domneasca, Schitul Cetatuia, Muzeul Orasenesc, Castrul roman Jidava.
Campulungul ca destinatie ideala pentru petrecerea vacantelor alaturi de familie sau împreuna cu prietenii departe de atmosfera stresanta a statiunilor "traditionale"

Cum puteţi ajunge la noi? Foarte simplu:

Dinspre Bucuresti:
Urmand drumul national DN73A pana in Campulung si ne veti gasi la iesirea din Campulung, spre Brasov.

Adresa noastră:

Str. Maramureş 2B.

Câmpulung jud. Argeş

115100

Telefon / Fax: 0248 532 514

Mobil: 0723 265 255

email:

 

<< inapoi